Pagina's

zaterdag 28 februari 2015

Dipje!?

Dipje?! Nee niet een persoonlijke dipje maar eentje die je ideaal kunt combineren met verse groenten of lekker op een stokbroodje. Voordeel vind ik zelf altijd is dat het maken van deze recepten weinig tijd kost, je onverwachte visite snel wat lekkers kan aanbieden en je de ingrediënten vaak wel in huis hebt.



Hummus met komkommer
Ingrediënten:
  • 1 groot blik Kikkererwten
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 4el dille
  • 1 teen knoflook
  • 1el olijfolie
  • 2el citroensap
  • 2el tahine 
  • peper en zout

Doe de kikkererwten in een zeef of vergiet en spoel deze goed af onder de koude kraan.
Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine en meng dit alles tot een homogene hummus.


Citroen Feta dip.
Ingrediënten
  • 1 bakje zuivelspread light
  • 1 plak feta kaas
  • Schil van citroen 
  • 2-3el citroensap
  • 1 teen knoflook
  • Halve rode peper heel fijn gesneden 
  • 4el Olijfolie

Bereiding
  • In steelpannetje 2el olie en knoflook 2min verwarmen maar zorg ervoor dat het niet gaat bakken.  Vervolgens knoflook eruit halen en beetje aflaten koelen.
  • Tegelijk de zuivelspread, feta in keukenmachine of hakmolentje mengen.
  • Daarna de knoflookolie, citroen sap en rasp, rode peper en 2 el olie toevoegen en er goed doorheen mengen in hakmolentje
En klaar ben je.  Voor de gezelligheid kan er nog beetje olie en verse kruiden over heen.


1 opmerking:

  1. Heerlijk de hummus. De andere dip nog niet geprobeerd lieve groet Cootje

    BeantwoordenVerwijderen